ES | CA

Grup ACM Espanya
Preguntas Frecuentes RGPD

Preguntes Freqüents sobre el nou RGPD

 

Li expliquem els punts clau del nou Reglament europeu de Protecció de Dades.

És una nova normativa europea que regula la gestió de les dades personals i l'adapta als nous entorns digitals perquè vostè tingui més control sobre les seves dades i l'ús que les empreses en fem.
Els Estats membres de la Unió Europea l'han d'aplicar a partir del 25 de maig del 2018. Des que es va aprovar el Reglament, el 2016, les empreses hem anat treballant per definir les maneres d'adaptar-nos al seu compliment.
La normativa europea afegeix nous drets als de l'actual normativa espanyola. Les empreses tenim el deure d'informar-lo d'aquests canvis sobre les mesures de protecció de dades i també de sol·licitar-li la seva autorització explícita per poder tractar les seves dades per a determinades finalitats.
Consentir tots els tractaments ens permetrà oferir-li un servei més adaptat a les seves necessitats, no obstant això, vostè decideix en cada moment per a què dona el consentiment. Encara que no comptem amb el seu consentiment, les companyies del Grup ACM Espanya continuarem comunicant-nos amb vostè per a alguns temes necessaris relacionats amb la gestió dels productes asseguradors i dels plans de pensions contractats. Però a més, quan comptem amb el seu consentiment, podrem fer-li arribar continguts del seu interès (mitjançant l'enviament de butlletins electrònics o altres vies de comunicació telemàtica, telefònica o postal) no necessàriament vinculats als productes contractats (viatges, lleure, consells de salut...) o fins i tot ofertes especials d'altres companyies pertanyents o no al grup d'empreses de Crédit Mutuel Alliance Fédérale a Espanya. La decisió sempre serà seva.
Sí. Vostè sempre podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació a través del correu lopd@gacm.es i resta de canals habituals de comunicació amb les companyies del Grup.
És una nova figura que acompanya la implantació del nou reglament. Si vostè té qualsevol qüestió relacionada amb el tractament de les seves dades personals i l'exercici dels seus drets reconeguts, podrà adreçar-se al Delegat de Protecció de Dades de la seva Entitat Asseguradora mitjançant un escrit, acompanyat d'un document oficial que l'identifiqui. Pot fer-ho a la seva atenció a l'adreça postal de l'Entitat Asseguradora o a través del correu electrònic dpogrupoacm@gacm.es.
Durant la vigència del contracte i, al seu venciment, durant els terminis de prescripció de les obligacions legals exigibles a les entitats del Grup conforme a la normativa vigent en cada moment.